Kategóriák:

Vásárlással kapcsolatos információk:
- Rendelés menete
- Szállítási módok
- Garanciális feltételek és elállási jog
- Általános szerződési feltételek
- Problémakezelés
- Banki információk
- Kapcsolat

Garanciális feltételek és elállási jog

A szavatossági igény esetén történő eljárás

Webshopunk, hirdetett termékei esetében a törvényben meghatározott az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján jár el.

Szervizalkatrészeink (LCD kijelző, érintőpanel, szalagkábel, hangszórók stb.) működésére 1 hónap garanciát vállalunk.

A garanciális igény nem érvényesíthető, ha:

 • -a visszaküldött termék nem az alfagsm.hu által forgalmazott termék
 • -az adott termékre a jótállási idő lejárt.
 • -a szervizalkatrészt nem szakszerviz építette be
 • -a szerviz által készített szakvéleményt a hibásnak vélt visszáruhoz nem csatolta
 • -a probléma szakszerűtlen beszerelésből adódik, az alkatrész sérülten érkezik vissza.
 • -a visszapostázott terméken sérült, vagy nem található meg a garanciacímke
 • -a visszapostázott csomagban a termék mellett nem található meg az általunk küldött eredeti számla, és a vevő által kinyomtatott, aláírt panaszfelvételi jegyzőkönyv, amelyet ide kattintva tölthet le.

Garanciális probléma esetén e-mailben vegye fel velünk a kapcsolatot, a hiba pontos leírásával (amennyiben lehetséges fotóval mellékelve). Ezt követően tudjuk csak megkezdeni a garanciális ügyintézést.

A visszapostázásnál kérjük figyelembe venni, hogy a visszaküldés során keletkező sérülésekért nem vállalunk felelősséget, kérjük minél biztonságosabban csomagoljon.

Sérülten visszaérkező termék esetén a terméket postafordultával visszaküldjük.

Utánvéttel küldött csomagokat, ajánlás nélküli leveleket NEM veszünk át.

A visszaküldés költsége a vevőt (visszaküldőt) a cseretermék postaköltsége pedig a webshopot terheli.

Amennyiben elsőre nem megfelelő terméket küldtünk, a visszaküldés díja -maximum 600 Ft- minket terhel, ezt visszatérítjük.

Elállás joga

1. Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Felhasználó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Ezt a szándékát lehetőleg email formájában jelezze. Csatolja az itt található „elállási jog” nyilatkozatot is kitöltve és aláírva a visszáruhoz. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a felhasználó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

2. Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Felhasználó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

3. Felhasználó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát

4. Az elállási jog gyakorlásával kapcsolatosan felmerülő költségek a vevőt terhelik. Mint például a visszaküldés költsége és a kiszállítási költség. A szállítási szolgáltatás teljesül akkor amikor átveszi a csomagot, ezért ennek a költségét nem tudjuk megtéríteni. A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a vállalkozás nem vállalta e költség viselését.

5. Az elállási jog gyakorlása esetén a Felhasználót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

6. Nem illeti meg az elállási jog Felhasználót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

7. Az elállási jog nem illeti meg azt a fogyasztót aki:

 • -a webshopban készleten nem tartott, csak rendelésre címkével megjelölt a vevő külön kérésére rendelhető terméket rendelt.
 • -LCD kijelzőről, érintőpanelről a védőfóliát eltávolította, illetve az alkatrészen ragasztónyom, sérülés található. Szalagkábelek esetében az ESD zacskó nem eredeti bontatlan állapotában érkezik vissza hozzánk.
 • -az átvételtől számított 14 napon belül nem jelzi az elállási szándékát.
 • -az elállási szándékának jelzése után 14 napon belül nem juttatja vissza részünkre a vásárolt alkatrészt. Ebben az esetben csak csereterméket tudunk felajánlani a vásárló részére.